Csata szerveren használt nyelv:
 

Ismertető Csata Szerver

 Üdvözöllek a KnightFight Csata szerverén!
Itt részt vehetsz nemzetközi csatákban és megmérkőzhetsz sok nemzet és játékszerver harcosaival a nemzetközi csatatéren. Azokat a fegyvereket és felszereléseket viselve veszel részt a harcokban, mint amiket a csatatérre történő belépéskor viseltél. Valamint magaddal hozhatsz bármilyen medált ami jelenleg a medál kollekciódban van. Nem leszel képes lecserélni a felszerelésed vagy megváltoztatni a karaktered, semmilyen módon, semmikor a csatatéren való tartózkodás ideje alatt, valamint a karaktered szintje és tapasztalatpontjainak száma is változatlan marad!

 Csaták
Mint a csatatéren levő lovagnak, a karakterednek mindig maximumon lesz az egészség pontja, és a karaktered szintje sem fog változni. Holstein Nagy-Marshallja – Harci Bírója az Egyesült Nemzetek Csatamezejének – határoz meg és jutalmaz csatapontokat és aranyat a győzedelmes támadó harcokért. A jutalom a legyőzött ellenfél harci hatékonysági szorzójától függ; minél erősebb az ellenfél a saját karakteredhez képest, annál nagyobb lesz a jutalmad! Egy lovag, harci hatékonysága függ a karakter statjaitól és felszerelésétől amit a játékos az otthoni játékszerverén használt a csatatérre történő belépéskor, és változatlan marad az egész csatatéren töltött idő alatt!

 Mikor és milyen gyakran harcolhatok?
A támadásaid maximális száma és a csatatéren eltölthető maximális idő az aktuális csatamódtól függ amit választottál. Nem számít melyik opciót választod, nem támadhatsz 100-nál többször 24 órán belül. Mint a normál otthoni játékszervereden, van egy várakozási idő minden támadásod után – a várakozási idő hossza függ attól hogy melyik opciót választottad a csatatérre történő belépéskor. Nem támadhatod ugyanazt az ellenfelet 12 órán belül és a karakteredet csak 5 percenként támadhatják.

 Csata szerver futár
A futár szolgáltatás használható arra, hogy üzeneteket küldj és fogadj más lovagoktól a Csata szerveren, valamint tartalmazza a támadó és védekező harcok jelentéseit is. Mivel a Csata szerver nemzetközi, ezért fontos, hogy a címzett megértse az üzeneted, ezt gondold át MIELŐTT elküldenéd azt. Csak olyan lovagoknak küldhetsz üzenetet akik épp be vannak iratkozva ugyanarra a csata szerverre ahol te is tartózkodsz. Ha a címzett épp nem tartózkodik a csata szerveren, a címzett a csata szerverre való bejelentkezés után tudja elolvasni az üzenetet (az üzenet szürkével lesz jelölve). Ugyanez vonatkozik a támadó és védekező jelentésekre is azon időszak alatt amíg a játékos nem volt bejelentkezve a Csata szerverre.

 A csatatér idő előtti elhagyása
Idő előtt befejezhetsz egy, már futó csata periódust (lásd csatatér -> csata periódus visszavonása). Ha úgy döntesz, hogy idő előtt fejezel be egy csata periódust, akkor nem kapsz se aranyat se tapasztalati pontokat az egész csata periódusból! Kérlek tartsátok szem előtt hogy (a csata periódus beállításaitól függően!) lehetséges, hogy nem leszel képes részt venni új csata periódusban egy meghatározott ideig, a jelenlegi csata periódus befejezése után.

 Csata periódus befejezése
Akár a csata periódus ideje telt le vagy a maximális támadások száma lett elérve az aktuális csata periódus típusától függően, a csata periódusod be fog fejeződni. Ebben az esetben Holstein Nagy-Marshallja jóvá fogja írni az otthoni játékszervereden lévő fiókodban a tapasztalati pontokat (a csata periódus alatt szerzett csatapontok alapján) és az aranyat amit a csatáid alatt képes voltál összeszedni. Ha teljesíted a követelményeket egy érem megszerzéséhez, akkor azzal az éremmel is meg leszel jutalmazva!

 Érmek
Igazán sikeres csata periódusokért jutalmak kaphatók. Ez a csata periódus végén történik, valamint egy csata periódus szezonjának végén; a szezon a naptári hónap elején veszi kezdetét, és a hónap utolsó napjával van vége. Az érmek a karaktered alatt vannak felsorakoztatva az otthoni játékszervereden. Ha ott hozzáadod őket az érem gyűjteményedhez akkor más játékosok számára is láthatóak lesznek. Minden információ az éremről ahhoz a Csata szerverhez kapcsolódik amin az érem meg lett szerezve, ideértve a napot és időpontot amikor az érem oda lett ítélve. Idő előtt befejezett csata periódusokért nem lehet érmet kapni. Minden érmet végleg meg lehet tartani!

Összesen 30 különböző érem van, 3 különböző kategóriában:

 Aktivitásért járó érmek 
Ilyen érmek minden egyes csata periódus végén kaphatók olyan eseményekért amik egy Csata szerveren rendszeresen történhetnek, mint például érem azért hogy összesen több mint 1500 támadást hajtottál végre, raboltál egy bizonyos mennyiségű aranyat azon a szerveren, vagy egy Csataszerveren megadott számú csata periódusban vettél részt.

 Rekordokért járó érmek 
Ezek az érmek akkor járnak ha elértél egy Csata szerveren 100 lebonyolított csata periódust. A csata periódus végén bármely játékos aki teljesítette a követelményeket éremmel lesz jutalmazva. Az érmek egyfajta „csatatéri rekordként” szolgálnak.

 Érem a top10 csata periódusért egy szezonban 
Minden csata szezon végén (naptári hónap!) a Csataszerver kiosztja a szezonális érmeket az arra érdemeseknek az otthoni játékszerverükön. Minden csata periódus ami a múlt szezonban történt, fel van használva a nyertesek kiválasztására. Egy tipikus érem leírás így néz ki: "Érem a 10-ből 4. játékosnak aki a legtöbb aranyat szerezte (2821) a 09/2010 szezonban itt: BattleServer1". 4 különböző színű érem van: arany (1. helyezett), ezüst (2. helyezett), bronz (3. helyezett) és fekete (4 – 10. helyezett).

Az utolsó 2 érem kategória tartalmaz érmeket a vigaszdíjasoknak is, ezek az úgynevezett „Vitézségi érmek”. Ezeket különösen katasztrofális csata periódusokért lehet kapni.

 Toplista
Többféle nézet is elérhető a toplistában. Egy oszlopra klikkelve a toplistában, az oszlopot hivatkozásként felhasználva rendezi a toplista adatait. A harci sikeresség (S) minden toplistán fel van tüntetve. A harci sikeresség számításba vesz olyan adatokat mint a győzelmek száma, vereségek, csatapontok, kiosztott sebzés az ellenfeleknek és a harci bíró által megítélt arany mennyisége.

 PvP – aktuális csata periódus 
Ez a toplista a jelenlegi (még futó) csata periódusok sikeressége szerint rendszerezi a lovagokat. A 10 000 legsikeresebb játékos van felsorolva és ez a lista rendszeres időközönként frissül.

 PvP – teljes összefoglaló 
Ez a toplista tartalmazza mindazon játékosokat akik a Csata szerveren játszottak, mégpedig az összes véghezvitt csata periódusok alatt elért összes sikerük szerint rendezve. Ez a lista tartalmaz minden, idő előtt befejezett csata periódust és minden vereséget, valamint az összes elszenvedett sebzést. Ez a tábla rendszeres időközönként van frissítve és a PVP rangok a frissítések során vannak kiosztva. Ranks are calculated based on the battle success (S) achieved. This value is reduced for all players daily by a certain small percentage; this is intended to reward activity and give new players a chance to fight their way to the top of the PvP overall highscore!

 Részeredmények az aktuális csata periódusban 
Ez a lista mutatja a játékosokat, sikerességük szerint, akik befejeztek egy csata periódust az általad megjelenítésre jelölt idő alatt. Az idő előtt befejezett csata periódusok nincsenek figyelembe véve. A megjelenítés tartalmazhat több csata periódust is az adott játékosnál, ha a játékos több csata periódusban vett részt az általad megjeleníteni kívánt idő alatt. Az éves összefoglaló tartalmazza a 10 000 legsikeresebb csata periódust az eltelt évben. Az éves összefoglaló rendszeres időközönként van frissítve míg a többi folyamatosan.

 Teljes összefoglaló 
Ez a toplista a legjobb 10 000 befejezett csata periódust tartalmazza sikerük szerint rendezve. Egy játékoshoz több csata periódus is tartozhat, mivel a lista az periódus adatokon alapszik, nem játékos adatokon. Ez a lista rendszeres időközönként van frissítve.

 Nemzetközi összefoglaló 
Ez a lista egy összegzés a lovagok átlagos sikerességéről az otthoni játékszervereik nemzetisége szerint rendszerezve.

 Csatatéri rangok
A top 1000 játékos a PVP - teljes összefoglalóban, mind egyéni rangcímet és rang szimbólumot kap ami a karakterképükön látható. A rang és a szimbólum megmarad, de változni fog ha a rang változik. Holstein Nagy-Marshallja a következő rangokat biztosítja:
Szimbólum Semleges Gonosz
Zöldfülű
Zöldfülű
Zöldfülű
Zöldfülű
Zöldfülű
Zöldfülű
Katona
Katona
Katona
Katona
Katona
Katona
Közlegény
Közlegény
Közlegény
Közlegény
Közlegény
Közlegény
Őrvezető
Őrvezető
Őrvezető
Őrvezető
Őrvezető
Őrvezető
Őrmester
Őrmester
Őrmester
Őrmester
Őrmester
Őrmester
Alhadnagy
Alhadnagy
Alhadnagy
Alhadnagy
Alhadnagy
Alhadnagy
Főhadnagy
Főhadnagy
Főhadnagy
Főhadnagy
Főhadnagy
Főhadnagy
Alezredes
Alezredes
Alezredes
Alezredes
Alezredes
Alezredes
Őrnagy
Őrnagy
Őrnagy
Őrnagy
Őrnagy
Őrnagy
Tábornok
Tábornok
Tábornok
Tábornok
Tábornok
Tábornok
Tábornagy
Tábornagy
Tábornagy
Tábornagy
Tábornagy
Tábornagy
A fény fejedelme
A fény fejedelme
Fejedelem
Fejedelem
Sötétség fejedelme
Sötétség fejedelme


 Kijelentkezés
A fő menüben található „Kijelentkezés” opció használatával elhagyhatod a Csata szervert. Ez automatikusan is megtörténik egy bizonyos idejű inaktivitás után. Ha a számítógéped egynél több személy használja, az otthoni játékszerveredről is jelentkezz ki, hogy mások ne férhessenek hozzá csata periódusodhoz. A „ Csatatér” funkció a fő menüben az otthoni játékszervereden arra használható hogy bármikor visszatérhess a Csata szerverre és folytathasd a jelenleg futó csata periódusodat.