Gebruikte strijdserver taal:
 

Handleiding Strijdserver

 Welkom op de Knightfight Strijdserver!
Hier kan je deelnemen in international gevechten en je opmeten tegen ridders van verschillende landen en spelwerelden op het multinationale strijdveld.
Je neemt deel in gevechten met de wapens en uitrusting welke je droeg op het moment dat je de strijdserver toetrad.
Je neemt ook je medailles mee die in je medaille collectie aanwezig zijn.
Op de strijdserver kan je geen veranderingen doorvoeren in je wapen, uitrusting en/of andere aanpassingen, er zal ook geen verandering zijn op vlak van ervaring of level zolang je op de strijdserver zit!

 Gevechten
Als een krijger op het slagveld zal je ridder altijd een volle levensmeter hebben en je level zal niet veranderen. De Grote Hoofdmaarschalk van Holstein – Gevechtsjury van de Verenigde Slagvelden – bepaalt en geeft gevechtspunten en goud voor gewonnen aanvallende gevechten. De beloning hangt af van de efficiëntheid van het gevecht met de verslagen tegenstander; Hoe sterker je tegenstander is ten opzichte van je eigen ridder, hoe groter de beloning gaat zijn! De efficiëntie van het gevecht van de krijger hangt af van de stats van het karacter en de material dat de speler aan het gebruiken was in de thuisgame als de gevechtssessie was gestart en verandert NIET tijdens de gehele gevechtssessie!

 Wanneer en hoeveel mag ik vechten?
Afhankelijk van welk type gevecthssessieoptie je kiest bij de registratie voor de huidige sessie kan je een bepaald aantal offensieve gevechten uitvoeren en op het gevechtsveld blijven voor een bepaalde tijd. Het maakt niet uit welke optie je kiest, je kan nooit meer dan 100 offensieve gevechten uitvoeren binnen de 24 uur. Net als op je thuiswereld is er een afkoelperiode na elk uitgevoerde gevecht – de lengte van de wachtperiode hangt af van welke optie je gekozen hebt bij de registratie van de huidige gevechtssessie. Je kan dezelfde tegenstander niet aanvallen binnen de eerste 12 uren en je karakter kan alleen maar om de 5 minuten worden aangevallen.

 Gevechtsserver koerier
De koerier kan gebruikt worden om berichten te verzenden en ontvangen, naar en van andere krijgers in de Gevechtsserver en bevat ook gevechtsrapporten voor offensieve en defensieve gevechten waar je deel in hebt genomen. Aangezien de Gevechtsserver internationaal is, is het belangrijk in gedachte te houden of de bestemmeling je bericht wel zal verstaan VOORDAT je het bericht stuurt. Je kan enkel een bericht versturen naar krijgers die op dat moment ingelogd zijn in een gevechtssessie in dezelfde Gevechtssessie waar jij je in bevindt. Als de ontvanger niet ingelogd is op de gevechtsserver kan de ontvanger het bericht lezen na het inloggen in de huidige gevechtssessie (het bericht zal grijs gemarkeerd worden). Hetzelfde geldt voor aanval- en gevechtsrapporten voor de periode waarin de speler niet was ingelogd op de Gevechtsserver.

 Vroegtijdig einde van een gevechtssessie
Je kan een gevechtssessie vroegtijdig beëindigen (zie slagveld -> gevechtssessie anulleren). Als je beslist om de lopende sessie vroegtijdig wilt beëindigen zal je geen geld of ervaringspunten ontvangen van de hele sessie! Onthoud alstublieft dat (afhankelijk van welke selectie je hebt gekozen voor de gevechtssessie) je soms niet gaat kunnen meedoen in een nieuwe gevechtssessie voor een bepaalde periode na het eindigen van de huidige gevechtssessie.

 Einde van een gevechtssessie
Als ofwel de tijdsperiode van de gevechtssessie is geëindigd, of het maximum aantal van gevechten toegelaten voor de huidige gevechtssessie bereikt is, zal je gevechtssessie beëindigd worden. In dit geval zal de Hoofdmaarschalk van Holstein je account belonen in je thuiswereld met ervaringspunten (gebaseerd op het verzamelde aantal gevechtspunten verzameld tijdens de gevechtssessie) en enig goud dat je hebt kunnen verzamelen tijdens je gevechten. Als je voldoet aan de vereisten voor een medaille, zal je een medaille worden gepresenteerd.

 Medailles
Voor de uitstekend en succesvolle gevechtssessies kunnen prijzen worden toegekend. Dit komt voor aan het einde van een gevechtssessie seizoen; een seizoen start op de eerste en eindigd op de laatste dag van de maand. De medailles worden toegereikt aan je karakter in you thuisspelwereld. Als je ze daar toevoegd aan je medaillecollectie worden deze zichtbaar voor alle spelers. Alle informatie over de medailles geldt voor de Gevechtsserver waar je je medaille hebt gewonnen en de datum en tijd wanneer de medialle je was toegekend. Geen medailles worden teogekend voor gevechtssessie die vroegtijdig zijn beëindigd. Alle medailles kunnen permanent gehouden worden!

Er is een total van 30 verschillende medailles in 3 verschillende categorieën:

 Medailles voor je activiteit 
Zulke medailles zullen toegekend worden aan het einde van elk gevechtssessie voor gebeurtenissen die regelmatig kunnen voorkomen in een Gevechtsserver zoals medailles voor het uitvoeren van 1500 aanvallen, het stelen van een bepaald aantal goud op die server of het meedoen aan een bepaald aantal gevechtssessies op de Gevechtsserver.

 Medailles voor het zetten van recorden 
Deze medailles worden uitgereikt wanneer 100 gevechtssessies zijn uitgevoerd op een Gevechtsserver. Aan het eind van het gevechtsseizoen zal elke speler die voldoen aan de vereisten een medaille krijgen. De medailles dienen als een soort van “slagveld verslag”.

 Medaille voor de top-10 gevechtssessies tijdens een gevechtsseizoen 
Aan het einde van elk gevechtsseizoen (kalender maand!) zal de Gevechtsserver de seizoensprijzen uitreiken aan de medaille winnaars in hun thuiswereld. Al de gevechtssessies die plaats hebben genomen in het laatste seizoen worden gebruikt om de winnaars te berekenen. Een typische medailleomschrijving zou als bijvoorbeeld “Medaille voor nummer 4 van de 10 met de hoogste aantal (2821) goud uitgereikt tijdens seizoen 09/2010 op Gevechtsserver 1 te zijn” zijn. Er zijn 4 verschillende kleuren voor medailles zijn: Goud (1e plaats), zilver (2e plaats), brons (3e plaats) en zwart (4-10e plaats).

De laatste 2 categorieën voor medailles bieden ook medailles voor de opvolgers (runners-up). Deze zijn de genaamde “Medailles van moed”. Deze worden uitgereikt voor enorm rampzalige gevechtssessies.

 Scorelijst
Er zijn veel verschillende vertoningen in de scorelijst. Klikken op een kolom in de scorelijst sorteert de data volgens die kolom als referentie. Het gevechtssucces (S) wordt getoond in elke scorelijsttabel. Gevechtssucces houdt rekening met account gegevens zoals het aantal van overwinningen, verliezen, gevechtspunten, het total aan schade tegen vijanden en het totaal aantal goud toegekend door de gevechtsjury.

 PvP – Huidige gevechtsseizoen  
Deze scorelijsttabel sorteert de krijgers gebasseerd op het success in hun huidige (lopende) gevechtsseizoen. De 10.000 meest succesvolle spelers worden hier getoond en deze tabel wordt regelmatig geupdate.

 PvP – compleet overzicht 
Deze scorelijst sorteert alle spelers die hebben gevochten in de Gevechtsserver gebasseerd op hun totale success in alle vervolledigde gevechtssessies. In deze tabel bevinden zich ook alle vroegtijdig beëindigde gevechtssessies en eventuele verliezen of gekregen schade tijdens deze sessies! Deze tabel wordt regelmatig geupdate en de PVP rang bezichtbaar tijdens het update proces. Ranks are calculated based on the battle success (S) achieved. This value is reduced for all players daily by a certain small percentage; this is intended to reward activity and give new players a chance to fight their way to the top of the PvP overall highscore!

 Tussentijdse resultaten voor huidige gevechtssessie 
Deze table toont de spelers gesorteerdt volgens hun success in elke gevechtssessie die ze vervolledigd hebben tijdens de tijdsperiode die je geselecteerd hebt om te tonen. Gevechtssessie die vroegtijdig beëindigd zijn door de speler tellen niet mee. De vertoning kan meerdere gevechtssessies van de zelfde speler bevatenn als die speler verschillende gevechtssessies heeft vervolledigd tijdens de tijdsperiode die je hebt gekozen om te tonen. Het jaarlijkse overzicht bevat de 10.000 meest succesvolle gevechtssessies van het afgelopen jaar. Het jaarlijkse overzicht wordt regelmatig aangepast en de andere worden constant aangepast.

 Complete overzicht 
Deze scorelijsttafel sorteert de 10.000 beste vervolledigde gevechtssessies volgens hun success. Meerdere gevechtssessies voor dezefde speler kunnen getoond worden aangezien de tabel gebasseerd is op sessiedata en niet spelerdata. Dit overzicht wordt regelmatig aangepast.

 Internationaal overzicht 
Dit is een overzicht van het gemiddelde success voor vervolledige gevechtssessies gesorteerd door de nationaliteit van de krijger zijn thuiswereld (regelmatig aangepast).

 Slagveld ranking
De top 1000 krijgers in het PVP – complete overzicht krijgen elk een individuele rangtitel en rangsymbool dat getoond wordt in de karakter avatar. De rang en symbool blijven voor onbepaalde tijd staan maar zullen veranderen als de rang veranderdt. De Hoofdmaarschalk van Holstein kent de volgende rangen toe:
Symbool Rang goed Rang neutraal Rang slecht
Greenhorn
Greenhorn
Greenhorn
Greenhorn
Greenhorn
Greenhorn
Soldier
Soldier
Soldier
Soldier
Soldier
Soldier
Private
Private
Private
Private
Private
Private
Lance Corporal
Lance Corporal
Lance Corporal
Lance Corporal
Lance Corporal
Lance Corporal
Sergeant
Sergeant
Sergeant
Sergeant
Sergeant
Sergeant
Master sergeant
Master sergeant
Master sergeant
Master sergeant
Master sergeant
Master sergeant
Lieutenant
Lieutenant
Lieutenant
Lieutenant
Lieutenant
Lieutenant
Lieutenant colonel
Lieutenant colonel
Lieutenant colonel
Lieutenant colonel
Lieutenant colonel
Lieutenant colonel
Major
Major
Major
Major
Major
Major
General
General
General
General
General
General
Field marshal
Field marshal
Field marshal
Field marshal
Field marshal
Field marshal
Monarch of light
Monarch of light
Monarch
Monarch
Dark monarch
Dark monarch


 Afmelden
Met de optie “Afmelden” te gebruiken in de hoofdmenu kan je de Gevechtsserver verlaten. Dit gebeurd ook automatisch na een bepaalde periode van inactiviteit. Als je computer door meer dan 1 persoon wordt gebruikt, kan je je ook afmelden in je thuiswereld om zeker te zijn dat niemand toegang heeft tot je gevechtssessie. De optie “Slagveld” in de hoofdmenu van je thuiswereld kan je gebruiken wanneer je wilt om terug te gaan naar de Gevechtsserver en verder gaan met je gevechtssessie.